Over ons
Onze producten
Branches
Stel zelf samen
API
Gratis proberen
Zoeken
Hoe QR-codes het bestelproces van jouw horeca onderneming optimaliseren

Hoe QR-codes het bestelproces van jouw horeca onderneming optimaliseren

In deze blog duiken we dieper in op de opkomst van QR (quick response) codes in de horeca en de impact ervan op het bestelproces. Van het versnellen van het bestelproces tot het verbeteren van de klanttevredenheid, QR-codes zijn de sleutel geworden tot een naadloze en efficiënte diner ervaring. Ontdek hoe deze kleine codes een grote revolutie teweegbrengen in de manier waarop jij jouw horecazaak kan optimaliseren, en hoe jouw gasten de QR-codes gebruiken.

Wat zijn QR codes eigenlijk?

QR-codes - of Quick Response-code - zijn tweedimensionale streepjescodes die informatie kunnen bevatten zoals tekst, een URL, contactgegevens en meer. Ze zijn snel en gemakkelijk te scannen met de meeste mobiele apparaten met een camera app, waardoor ze een veelzijdige tool zijn voor verschillende commerciële doeleinden. Je hebt ze in verschillende varianten: dynamische QR-codes, maar ook statische QR-codes. Hier zijn enkele interessante feiten en toepassingen van QR-codes:

  • Veelzijdigheid: QR-codes kunnen worden gebruikt in diverse sectoren, waaronder marketing, retail, logistiek, en natuurlijk de horeca. Ze bieden een eenvoudige manier om informatie te delen en snel en gemakkelijk interactie aan te gaan met klanten.
  • Contactloze interactie: QR-codes bieden een contactloze manier om informatie te delen en transacties uit te voeren. Dit maakt ze ideaal voor het verbeteren van de klantervaring en het minimaliseren van fysiek contact.
  • Efficiëntie: QR-codes kunnen processen stroomlijnen en de efficiëntie verbeteren in verschillende bedrijfssectoren. In de horeca kunnen ze bijvoorbeeld worden gebruikt voor het digitaliseren van menu's, het versnellen van het bestelproces en het verzamelen van feedback van gasten.
  • Klantbetrokkenheid: Door QR-codes te integreren in marketingcampagnes of productverpakkingen kunnen bedrijven de betrokkenheid van klanten vergroten. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het delen van exclusieve aanbiedingen, het verstrekken van productinformatie of het verzamelen van klantrecensies.
  • Statische QR-codes en dynamische QR-codes: Ze zijn er in verschillende versies. Een statische QR-code blijft altijd naar hetzelfde doel verwijzen. Bij een dynamische QR-code kan dit constant worden aangepast.
  • Micro QR-code: De Micro QR-code is een compactere versie van de standaard QR-code, ideaal voor toepassingen waar ruimte beperkt is, zoals op kleine verpakkingen of op printmaterialen met beperkte ruimte. QR-codes zijn geldig zolang de informatie die ze bevatten relevant blijft. Ze worden daarom ook vaak gebruikt voor langdurige doeleinden zoals marketingcampagnes en product identificaties. Er zijn verschillende gratis online tools beschikbaar waarmee je QR-codes kunt genereren voor diverse doeleinden, waaronder het delen van contactgegevens, het linken naar websites, en meer.

QR-codes in de horeca: een innovatieve revolutie

Met QR-codes kun je een naadloze ervaring bieden aan je gasten. Of het nu gaat om het bekijken en downloaden van het menu, het plaatsen van een bestelling of het geven van feedback: QR-codes maken het allemaal mogelijk met behulp van een eenvoudige scan. Deze innovatie stelt je in staat om de efficiëntie te verhogen, wachttijden te verminderen en de algehele klanttevredenheid te verbeteren. Een bordje met een QR-code staat mooi op je terras, maar ook binnen in jouw horecazaak.

Kortom, QR codes zijn niet alleen een gadget, maar een essentieel instrument geworden voor elk horecabedrijf dat wil uitblinken in service en gemak.

De QR bestel app van MplusKASSA biedt mogelijkheden

Als horecaondernemer zoek je naar een betrouwbare partner die je kan helpen bij het implementeren van QR-code technologie in je bedrijf. Met de QR bestel app van MplusKASSA kun je moeiteloos QR-codes integreren in je menu's, zodat je gasten gemakkelijk toegang hebben tot een digitaal overzicht van al je gerechten en drankjes. Een QR-code maken is ontzettend eenvoudig. Hieronder zetten we graag alle voorbeelden voor je op een rij en laten we je kennismaken met de verschillende doeleinden die onze QR bestel app biedt voor jouw horeca onderneming:

  • Snelle toegang tot menu's: Met de QR bestel app kan jij als horecaondernemer eenvoudig QR-codes genereren voor jouw menu's en favoriete producten, waardoor gasten snel toegang hebben tot een overzicht van alle gerechten en drankjes. Dit vermindert wachttijden en verbetert de bediening efficiëntie.
  • Vlot bestel- en betaalproces: Wanneer jouw gasten de QR code scannen kunnen ze meteen hun bestelling plaatsen en direct betalen vanaf hun smartphone. Dit versnelt niet alleen het bestelproces, maar verhoogt ook de klanttevredenheid.
  • Verhoogde omzet: Omdat er door het gebruik van een QR-code veel kortere wachttijden ontstaan, kan jij met jouw horecazaak veel meer bestellingen doorvoeren. Dit kan resulteren in 30% meer omzet, terwijl je ook nog de klanttevredenheid verhoogt. Kassa!

Door QR-codes te omarmen, verhoog je niet alleen de efficiëntie van je bedrijfsvoering, maar verbeter je ook de algehele klanttevredenheid. Gasten waarderen het gemak van QR-codes en ze zullen jouw onderneming daardoor positief onthouden. Je kiest zelf het type QR-code: een dynamische QR-code of een statische QR-code. In de toepassing blijkt dat een dynamische QR-code vaker gebruikt wordt. Bovendien bieden ze je waardevolle inzichten in de ervaringen van je gasten, waardoor je je product of dienstverlening voortdurend kan verbeteren en je concurrentiepositie kunt versterken.

Kortom, door QR-codes te integreren in jouw horeca-onderneming, ben je klaar voor de toekomst en bied je je gasten een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en laat QR-codes jouw horeca onderneming naar nieuwe hoogten brengen!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met onze QR-bestel-app kan jij als bedrijf moeiteloos de klantbeleving verbeteren en jouw operationele efficiëntie verhogen. Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Stel zelf je ideale kassa samen