Alles voor de beleving

Er gebeurt veel binnen de horeca, en dat brengt uitdagingen met zich mee. De specialisten van MplusKASSA houden zich dagelijks bezig met de trends en ontwikkelingen binnen de branche, en weten dus goed wat er speelt. We lichten regelmatig ontwikkelingen uit waar je als ondernemer op in kan spelen en geven tips hoe automatisering jullie hierbij kan helpen. Vandaag aan bod: alles voor de beleving.

Op maat
De behoefte aan een beleving blijft alsmaar groeien. Gasten willen meer en meer een waardevolle herinnering aan een ervaring overhouden. Hier staat een persoonlijke op maat benadering bij centraal. Naar verwachting zal het creëren van een beleving meer de standaard worden dan de uitzondering. 

Passend concept
Je kan op veel verschillende manieren inspelen op deze ontwikkeling. Wil je voorzichtig beginnen met het toevoegen van een beleving? Kies dan bijvoorbeeld voor het inzetten van co-creatie. Dit houdt in dat de gast helpt bij het creëren van de product of dienst of het zelf kan samenstellen. 

Wil je het groter aanpakken? Kies dan voor een specifiek of niche concept. Je kan het ook richten op een bepaalde levensstijl en inspelen op de wens van deze specifieke doelgroep. Hier zijn de vegetarische of healthy concepten een voorbeeld van. 

Delen is vermenigvuldigen
Naast dat het een persoonlijke ervaring moet zijn voor de gast, gaat het stiekem ook om het delen met hun (digitale) sociale omgeving. Door foto’s of ervaringen te delen met andere vermenigvuldig je als het ware de waarde van deze beleving. Vooral jongeren willen laten zien dat ze interessante of leuke dingen meemaken, en dit mag vaak wel wat kosten. 

Het kan een interessante ontwikkeling zijn die breed inzetbaar is. Het is nooit een slecht idee om extra aandacht te geven aan jouw gasten. Dan moet je daar de tijd wel voor hebben natuurlijk. Zet daarom automatisering in om hierop in te spelen. Dan is een eenvoudig en snel kassasysteem met veel koppelingen onmisbaar. 

Onze specialisten geven graag persoonlijk advies zodat jij tijd overhoudt om die beleving te creëren voor jouw gasten!