Over ons
Onze producten
Branches
Stel zelf samen
API
Gratis proberen
Zoeken
Begin goed voorbereid aan het terrasseizoen

Begin goed voorbereid aan het terrasseizoen

Met het mooie weer in opkomst en de zon die zich steeds vaker laat zien, kunnen we niet anders dan uitkijken naar het terras seizoen. Een zonovergoten terras met de parasols open en een vlotte bediening die klaar staat om bestellingen op te nemen. Voor jou als horecaondernemer betekent dit niet alleen het verwelkomen van de warmere dagen, maar ook het omarmen van nieuwe uitdagingen en kansen.

In dit artikel gaan we dieper in op hoe je het beste uit het nieuwe seizoen kunt halen, waarin wij de laatste terrastrends en handige tips met je delen. Leer hoe je jouw terras efficiënt kunt inrichten voor een optimale klantenervaring en ontdek welke technische terrastools jou hierin kunnen ondersteunen.

Maak kennis met de terras trends van 2024

Duurzaamheid, comfort en technologie: we hebben het over de nieuwste trends op het gebied van de beste terras ervaring. We laten je maar al te graag kennis maken met de terras trends van dit jaar, zodat jij je optimaal kan voorbereiden op het nieuwe terras seizoen.

  1. Groen en duurzaamheid: Gasten waarderen steeds meer de integratie van groene elementen op het terras, zoals planten en kleine tuintjes. Daarnaast wordt de voorkeur gegeven aan duurzame materialen en gerecyclede decoraties, waardoor er een groenere, milieubewuste en gezellige sfeer ontstaat.
  2. Outdoor entertainment: Jouw terras kan veel meer bieden dan alleen eten en drinken; gasten verwachten entertainment! Live muziek, outdoor games en filmavonden onder de sterrenhemel zijn enkele van de entertainment opties die jouw terras tot een bruisende plek maakt.
  3. Snelheid en gemak: Voor een goede gastbeleving blijven snelheid en efficiëntie belangrijk. Bestellen met een QR-code en aan tafel kunnen afrekenen met behulp van handhelds: gasten waarderen het gemak en de snelheid die deze technologische snufjes bieden.

Een aantal onmisbare tips

Naast dat het belangrijk is om bovenstaande trends in de gaten te houden, zijn er ook een aantal belangrijke tips die bij kunnen dragen aan de optimale terras ervaring voor jouw gasten. Een goede voorbereiding is het halve werk!

1. Deel jouw terras zo efficiënt mogelijk in

Een strategische inrichting van het meubilair op je buitenterras is erg belangrijk om de ruimte optimaal te benutten. Door voldoende ruimte tussen de tafels en stoelen te houden, draag je bij aan het comfort en de privacy van de gasten. Het toevoegen van decoraties en groen draagt bij aan een fijne zomerse sfeer, waardoor gasten zich welkom voelen en langer op het terras zitten. Ook heaters kunnen bijdragen aan comfort, waardoor je jouw gasten ook in de koele avonden meteen een warm welkom biedt.

2. Train je personeel

Nieuwe medewerkers voorbereiden op de zomerdrukte is erg belangrijk. Door hen te trainen in handige bedieningstechnieken en het bevorderen van teamwork, kan de snelheid en kwaliteit worden verhoogd. Proactief anticiperen op de behoeften van gasten en het bieden van een vlotte en vriendelijke service zijn de sleutel tot tevreden gasten en herhaalde bezoeken.

3. Maak gebruik van technische hulpmiddelen

Het integreren van technologische hulpmiddelen kan de operationele efficiëntie verbeteren. Bestel-apps en digitale menu's kunnen de bestelprocessen stroomlijnen en wachttijden op het terras verkorten. Investeringen in draadloze bestel apparaten - zoals handhelds - voor het personeel dragen bij aan een snellere service. Het is belangrijk om de technologie af te stemmen op de specifieke behoeften van jouw horecazaak en gasten, om zo een naadloze en gepersonaliseerde ervaring te bieden. Bij MplusKASSA hebben wij het perfecte aanbod gecreëerd voor horeca ondernemers. Lees snel verder om het te ontdekken!

Ontdek de 3 onmisbare terras tools

Horecaondernemers willen goed voorbereid zijn op het nieuwe terras seizoen. Gelukkig bieden wij bij MplusKASSA een uitgebreid assortiment aan handige oplossingen die speciaal zijn ontworpen om jouw terras ervaring te optimaliseren.

1. Handhelds: Met de handhelds van MplusKASSA kunnen jouw personeelsleden bestellingen snel en efficiënt opnemen en verwerken, rechtstreeks aan tafel op het terras. Bovendien kunnen de handhelds worden gebruikt om direct af te rekenen aan tafel, waardoor het hele proces nog vlotter verloopt.

2. QR-Bestel App: Met de QR-bestel app van MplusKASSA kunnen gasten eenvoudig en snel hun bestelling plaatsen vanaf hun eigen smartphone. Ze hoeven alleen maar de QR-code op tafel te scannen, waarna ze direct toegang hebben tot de verschillende gerechten en hun bestelling kunnen doorgeven. Dit vermindert wachttijden en biedt gasten een naadloze en contactloze bestel ervaring.

3. Keukenschermen: De keukenschermen van MplusKASSA zorgen voor een geoliede communicatie tussen de bediening en de keuken. Wanneer een bestelling wordt geplaatst, wordt deze direct weergegeven op het keukenscherm, waardoor de keukenmedewerkers onmiddellijk aan de slag kunnen. Dit minimaliseert fouten en vertragingen in de bestel verwerking, wat resulteert in een snellere doorlooptijd en tevreden gasten.

Door gebruik te maken van deze technologische tools kun je als horecaondernemer jouw terras optimaal benutten tijdens het nieuwe seizoen. Snellere service, efficiëntere bestelverwerking en een verbeterde klantbeleving zijn slechts enkele van de voordelen die deze tools bieden. Dus waar wacht je nog op? Bereid je voor op een succesvol terrasseizoen met MplusKASSA!

Stel zelf je ideale kassa samen