Over ons
Onze producten
Branches
Stel zelf samen
API
Gratis proberen
Zoeken

Blog Personeelsmaand

Blog Personeelsmaand

Creëer een optimale planning en efficiëntie in het zomerseizoen

De zomer komt eraan, drukte staat voor de deur en langzaam staan de eerste vakantiegangers en toeristen op de stoep, beginnen de zomervakanties, en komt er hulp van de vakantiekrachten. In deze blog lees je hoe jij je personeel optimaal inzet. Krijg handvatten voor handige tools, lees meer over onze koppelingen, en hoe je de efficiëntie binnen jouw onderneming verhoogt met het kassasysteem van MplusKASSA. 

Voorbereiden
De zomermaanden brengen vaak een toename aan klanten en drukte met zich mee, op het terras en in de winkels. Je wil in deze maanden niet voor verrassingen komen te staan, bereid je daarom goed voor. Een van de belangrijkste onderdelen van een succesvol zomerseizoen is je personeel.
Een handige tip: pak de planning van vorig jaar er eens bij! Had je toen genoeg personeel, of juist te weinig? Dan kun je daar dit jaar op anticiperen. 

Flexibel roosteren
Door de toenemende vraag naar personeel, wordt het flexibel inzetten van je personeel steeds belangrijker. In de zomer zijn er misschien meer hulpkrachten of kleine contracten. Bij het maken van een rooster wordt hierdoor meer van je gevraagd. Het registreren van de uren en een goede personeelsplanning tool kunnen je hierbij helpen! Zo houd je alles netjes bij en ben je als werkgever goed op de hoogte. Ook kun je tijdens ziekte of drukte snel schakelen door de beschikbaarheid van de andere medewerkers gemakkelijk te checken. 

Een goede personeelsplanner
Werk jij in jouw onderneming al met MplusKASSA? Dan bevelen wij onze koppeling Shiftbase aan als dé ideale personeelsplanner. Met Shiftbase maak je eenvoudig en snel werkroosters voor langere periode. Bekijk je in de planning ook meteen de verwachte personeelskosten en te besteden budgetten. Verder is de beschikbaarheid en afwezigheid van medewerkers zichtbaar, waardoor de planner rekening kan houden met de wensen van het personeel. Nadat het werkrooster af is, kan deze gedeeld worden per e-mail en mobiele app. Zo is het rooster voor iedereen inzichtelijk en overzichtelijk. 

Efficiënt werken met MplusKASSA 
Wil je de efficiëntie in jouw onderneming verhogen? Ontdek dan de zelfservice producten van MplusKASSA! Ga voor efficiëntie op je terras met de Online Handheld, of laat gasten zelf bestellen met QR app van MplusKASSA. Naast de zelfservice producten verhoog je met een kassasysteem van MplusKASSA ook de efficiëntie onder jouw personeel. Door het gebruiksgemak van het kassasysteem heeft jouw zomer personeel binnen no-time de kassa onder de knie! 

Wil je meer weten over onze producten? Maak dan hier vrijblijvend een adviesgesprek.

Stel zelf je ideale kassa samen