Over ons
Onze producten
Branches
Stel zelf samen
API
Gratis proberen
Zoeken
Checklist voor het kiezen van een kassasysteem: maak de juiste keuze voor jouw bedrijf

Checklist voor het kiezen van een kassasysteem: maak de juiste keuze voor jouw bedrijf

Sta je op het punt om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen met een splinternieuw kassasysteem? Het kiezen van het juiste systeem kan best lastig zijn, vooral gezien het scala aan opties en functies die beschikbaar zijn.

Maar maak je geen zorgen, we staan voor je klaar met een complete checklist die jou door het proces zal leiden. Of je nu een nieuw kassasysteem nodig hebt voor jouw bloeiende restaurant, boetiek of online winkel, deze checklist zal je helpen om de juiste keuze te maken.

We zullen ingaan op essentiële overwegingen, zoals gebruiksvriendelijkheid en integratiemogelijkheden, om ervoor te zorgen dat jouw kassasysteem vlekkeloos functioneert, transacties direct verwerkt en aan de specifieke behoeften van jouw branche voldoet.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een kassasysteem

Met onze checklist bij de hand kun je er zeker van zijn dat je geen belangrijke details over het hoofd ziet en dat je het juiste kassasysteem vindt dat perfect past bij jouw bedrijfsbehoeften.

  1. Integratiemogelijkheden: Een kassasysteem dat naadloos integreert met je bestaande systemen, zoals koppelingen voor voorraadbeheer en boekhouding, kunnen je bedrijfsvoering een stuk gemakkelijker maken. Zo worden transacties direct verwerkt en kun je alles moeiteloos bijhouden.
  2. Gebruiksvriendelijkheid: Laten we eerlijk zijn, niemand heeft tijd om een ingewikkeld kassasysteem te leren. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een systeem dat gebruiksvriendelijk is. Zo bespaar je tijd en voorkom je fouten bij het afrekenen.
  3. Flexibiliteit en Schaalbaarheid: Jouw bedrijf groeit, dus je kassasysteem moet met je meegroeien. Kies daarom een systeem dat flexibel is en gemakkelijk kan worden aangepast aan jouw veranderende behoeften.

Door deze belangrijke overwegingen in gedachten te houden, ben je goed op weg naar het vinden van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf.

Checklist kassasysteem

Je hebt nu een idee van waar je op moet letten bij het kiezen van een goed kassasysteem, maar hoe breng je dit alles in de praktijk? Geen zorgen, we hebben een handige, korte checklist voor je samengesteld om je te helpen bij het proces.

Stap 1: Bepaal de Specifieke Behoeften van Jouw Bedrijf. Voordat je begint met het vergelijken van verschillende kassasystemen, is het belangrijk om duidelijk te weten wat jouw bedrijf precies nodig heeft. Denk aan de specifieke behoeften van jouw branche, het volume van de transacties dat je verwerkt en eventuele unieke vereisten die jouw bedrijf heeft.

Stap 2: Onderzoek Beschikbare Opties. Ga op onderzoek uit en bekijk onze verschillende kassasysteem opties die beschikbaar zijn. Bij MplusKASSA kun jij zelfs jouw ideale kassasysteem samenstellen en zo gemakkelijk kijken welke mogelijkheden er allemaal beschikbaar zijn.

Stap 3: Maak een Korte lijst van Potentiële Kandidaten. Op basis van je onderzoek kun je een korte lijst maken van kassasystemen die het beste bij jouw behoeften passen. Zorg ervoor dat je elke optie beoordeelt aan de hand van de opgestelde checklist.

Stap 4: Vraag Om Demo's en Proefversies. Niets vertelt je meer over een kassasysteem dan het zelf uitproberen. Vraag jouw demo aan via de knop 'Gratis proberen' rechts bovenin het scherm.

Stap 5: Maak de Definitieve Keuze. Na het evalueren van alle opties en het testen van de demo's en proefversies, is het tijd om een weloverwogen beslissing te nemen. Kies het kassasysteem dat het beste aansluit bij jouw bedrijfsbehoeften, maar ook voor een leverancier die bij jou past. Wij zijn een familiebedrijf die persoonlijk contact voorop stelt.

Handige koppelingen voor jouw kassasysteem

Om jouw kassasysteem helemaal eigen te maken, komen we nu aan bij misschien wel het belangrijkste laatste onderdeel: koppelingen. Bij MplusKASSA heb je de mogelijkheid om jouw nieuwe kassasysteem te koppelen aan verschillende handige en krachtige tools en systemen. Deze integraties zijn ontworpen om jouw bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te optimaliseren, waardoor je tijd en moeite bespaart en je bedrijf efficiënter kunt runnen. Hier zijn enkele van de beschikbare koppelingen die wij aanbieden:

  1. Boekhoudsoftware: Koppel jouw kassasysteem eenvoudig aan populaire boekhoudsoftware, zoals Exact Online of Twinfield. Hierdoor worden transacties automatisch gesynchroniseerd met jouw boekhoudprogramma, wat zorgt voor een soepele en nauwkeurige financiële administratie.
  2. Webshopkoppelingen: Wil je jouw fysieke winkel naadloos verbinden met jouw online verkoopkanalen? Met koppelingen naar populaire webshopplatforms zoals WooCommerce, Lightspeed en Magento, kun je jouw voorraad en transacties eenvoudig beheren, zowel online als offline.
  3. Reserveringssystemen: Voor bedrijven in de horeca of de vrijetijdssector bieden wij integraties met reserveringssystemen zoals Formitable. Hiermee kun je jouw tafelreserveringen en bestellingen naadloos synchroniseren, waardoor je gasten een naadloze ervaring krijgen.
  4. Klantloyaliteit en marketing: Verhoog de betrokkenheid van klanten en stimuleer herhaalbezoeken door jouw kassasysteem te koppelen aan klantloyaliteitssystemen zoals Piggy. Met deze integratie kun je loyaliteitsprogramma's beheren en gerichte marketingcampagnes uitvoeren om klanten aan te trekken en te behouden.

Door gebruik te maken van deze koppelingen kun je jouw kassasysteem transformeren tot een tool die naadloos integreren met andere aspecten van jouw bedrijfsvoering. Dit stelt je in staat om efficiënter te werken en kosten te besparen.

Of je nu actief bent in de horeca, retail of een andere specifieke branche, de integraties die beschikbaar zijn bij MplusKASSA bieden een scala aan mogelijkheden om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Door jouw kassasysteem te koppelen aan boekhoudsoftware, webshop platforms en reserveringssystemen, biedt het een fantastische oplossing waarmee je naadloos kunt schakelen tussen verschillende aspecten van jouw bedrijfsvoering. Of je nu één vestiging hebt of meerdere vestigingen beheert, onze integraties maken het eenvoudig om verkochte producten bij te houden, klantloyaliteit te bevorderen en gerichte marketingcampagnes uit te voeren.

Dus waar wacht je nog op? Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale kassasysteem. Neem gerust contact met ons op!

Stel zelf je ideale kassa samen