Nu ook voor de apotheek: contactloos contant betalen

We zijn ons bewuster dan ooit van onze gezondheid en gaan hier anders mee om. Vaker een bezoek aan de huisarts én de apotheek hoort hier bij. We kijken ook anders naar hygiëne en de standaard hiervoor ligt veel hoger. Dit heeft invloed op het betaalgedrag van mensen. 

Waar nu nog in veel apotheken contant geld wordt geweigerd, zullen we geleidelijk weer de draad oppakken. Een groep klanten zal weer contant gaan betalen als dit is toegestaan. Grijp de verandering positief aan en begin met een cashpoint van Cikam. Deze MplusKASSA partner is al 75 jaar specialist op het gebied van geldverwerking.

Wat is een cashpoint?
De oplossing speciaal voor apotheken is gekoppeld aan het kassasysteem van MplusKASSA en HiX. De klant werpt contant geld in het systeem dat automatisch het wisselgeld terug geeft. Dit heeft veel voordelen zoals bevordering van de hygiëne, veiligheid, betrouwbaarheid en het bespaart tijd.

Blijft contant betalen bestaan?
Contante betalingen zullen er altijd blijven! Als contant betalen voor een consument een gewoonte is of zijn levensstandaard hem hiertoe dwingt, blijft hij dit doen. 

Met cash betalen houd je namelijk controle over een budget. Dit zien we zeker terug bij ouderen en andere doelgroepen die het motto “op=op” heeft. Als apotheker heb je te maken met veel verschillende doelgroepen. Een groot deel van de ouderen in Nederland vallen misschien wel in de grootste en belangrijkste groep. 

Interesse in meer informatie, een demonstratie of een referentiebezoek? Neem dan contact op met Cikam via 06-233 652 37 of mail naar e.beuningh@cikam.nl.