Over ons
Onze producten
Branches
Stel zelf samen
API
Gratis proberen
Zoeken
De toekomst van bestellen: bestel kiosken onder de loep

De toekomst van bestellen: bestel kiosken onder de loep

Bestel kiosken hebben de manier waarop bedrijven hun gasten gerechten laten bestellen drastisch veranderd. Deze innovatieve systemen, ook wel bekend als bestelzuilen, bieden een naadloze en efficiënte manier om bestellingen te plaatsen en transacties af te handelen. In deze blog verkennen we de voordelen van het implementeren van bestelkiosken voor jouw bedrijf. Van het verminderen van wachttijden tot het verbeteren van de algehele klantervaring, bestelkiosken bieden een scala aan voordelen voor werkgevers in diverse sectoren.

We zullen de functionaliteiten van bestelkiosken onder de loep nemen, inzicht geven in de implementatie ervan en praktische toepassingen delen, geïllustreerd door inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Zo kom jij er snel achter wat voor type bestelkiosk binnen jouw zaak past.

Wat zijn bestel kiosken?

Bestel kiosken, ook wel bekend als bestelzuilen, zijn geavanceerde systemen die bedrijven in staat stellen om hun bestelprocessen te stroomlijnen en de klantervaring te verbeteren. Met een bestelkiosk kunnen gasten in bijvoorbeeld restaurants eenvoudig hun bestellingen plaatsen en betalingen verrichten zonder tussenkomst van personeel. Deze bestelkiosken zijn uitgerust met intuïtieve touchscreens met de optie tot geautomatiseerde betalingssystemen, waardoor het bestelproces snel en efficiënt verloopt.

Of het nu gaat om het bestellen van een maaltijd in een fastfoodrestaurant of het afrekenen van een bestelling van producten in een winkel: bestel kiosken maken het mogelijk om verschillende handelingen snel en gemakkelijk uit te voeren. Dankzij hun veelzijdigheid kunnen bestelkiosken worden aangepast aan de specifieke behoeften van verschillende bedrijfstakken.

Deze innovatieve kiosken kunnen uitgerust worden met bon-printers en geïntegreerde pinapparaten, waardoor ze een alles-in-één oplossing bieden voor bedrijven die streven naar efficiëntie en klanttevredenheid. Gasten bestellen via de bestelzuil die je kunt zien als een digitale medewerker. Dit zorgt voor nauwkeurigheid en het verminderen van wachttijden.

Kortom, bestelkiosken vormen een essentieel onderdeel van de moderne bedrijfsvoering, waardoor werkgevers kunnen profiteren van een verbeterde efficiëntie in het opleveren van een betere klantervaring.

Het belang van een bestelkiosk voor jouw bedrijf

Bestel kiosken vormen een essentiële aanwinst voor jouw bedrijf. Deze geavanceerde systemen bieden tal van voordelen die de operationele efficiëntie verhogen en de algehele klantervaring verbeteren.

Door het implementeren van bestelkiosken kan jij als werkgever de wachttijden voor jouw gasten aanzienlijk verminderen. In plaats van in de rij te staan voor bestelling bij een traditionele kassa, kunnen gasten snel en gemakkelijk hun bestellingen plaatsen via een bestelkiosk, waardoor de doorlooptijd wordt verkort en de klanttevredenheid toeneemt. Je klanten hoeven niet meer bij de kassa te bestellen.

Bovendien dragen bestel kiosken bij aan kostenbesparingen voor bedrijven. Door het verminderen van de behoefte aan het vinden van genoeg personeel om bestellingen op te nemen en af te rekenen - iets wat in deze tijd erg lastig kan zijn - kan jij als werkgever de operationele kosten verlagen en jouw winstgevendheid vergroten. Je hebt op deze manier dus minder uitgaven aan bijvoorbeeld personeelskosten, en daardoor een hogere omzet.

Bestel kiosken bieden ook een verbeterde nauwkeurigheid bij het verwerken van bestellingen. Dankzij de geavanceerde technologieën kunnen gasten hun bestellingen zelf invoeren, waardoor menselijke fouten worden geminimaliseerd en de order nauwkeurigheid wordt verbeterd. En upselling? Gegarandeerd. Omdat je de gast bijvoorbeeld visueel een menu laat samenstellen, kan je hem/haar meerdere opties aanbieden. Dit leidt al gauw tot meer verkoop. 

Kortom, het integreren en implementeren van bestelkiosken is een strategische zet voor jouw bedrijf. Door gebruik te maken van deze innovatieve systemen verbeter je niet alleen de operationele efficiëntie, maar optimaliseer je ook de algehele klantervaring, wat resulteert in een concurrentievoordeel op de markt.

De functionaliteiten van bestelkiosken

 • Intuïtieve touchscreen-interface: Gasten kunnen eenvoudig hun bestellingen plaatsen via een gebruiksvriendelijke touchscreen-interface. Op het scherm zien ze bijvoorbeeld gelijk welke gerechten er allemaal te bestellen zijn op de digitale menukaart.
 • Geautomatiseerde betalingsopties: Verschillende betaalmethoden - zoals contant geld, creditcards en contactloos betalen - zijn geïntegreerd voor snelle en veilige transacties.
 • Bonprinter: Automatisch gegenereerde bonnen bevatten gedetailleerde informatie over de bestelde items, kosten en eventuele kortingen. Ook handig: met bijvoorbeeld een QR-code op de bon kan je de gast meteen de status van de bestelling laten volgen.

Deze functionaliteiten zorgen ervoor dat het bestelproces snel, gemakkelijk en efficiënt verloopt voor zowel jouw gasten als jouw bedrijf, waardoor de algehele klantervaring wordt verbeterd.

Implementatie van bestelkiosken

Het implementeren van een bestel kiosk in je bedrijf of horecazaak kan een slimme zet zijn om de operationele efficiëntie te verbeteren en de algehele klantervaring te optimaliseren.

 • Kies de juiste locaties: Bepaal strategische locaties binnen je bedrijf of restaurant waar een bestel kiosk het meest van waarde kan zijn voor zowel gasten als medewerkers. Wil je de kiosk zoveel mogelijk laten opvallen? Je kan een kiosk in allerlei kleuren, maten en vormen bestellen. Niets is te gek!
 • Train je personeel: Zorg ervoor dat je personeel goed getraind is in het gebruik en onderhoud van een kiosk, zodat ze eventuele vragen van gasten kunnen beantwoorden en technische problemen kunnen oplossen.
 • Test en optimaliseer: Voer uitgebreide tests uit om ervoor te zorgen dat de kiosk goed functioneert en voldoet aan de behoeften van je bedrijf en klanten. Optimaliseer indien nodig de lay-out en functionaliteiten.
 • Communiceer met je klanten: Informeer je klanten over de nieuwe bestel kiosken en hoe ze deze kunnen gebruiken. Zorg voor duidelijke instructies en eventuele ondersteuning voor een soepele overgang.
 • Monitor en evalueer: Houd de prestaties van de bestelkiosken nauwlettend in de gaten en evalueer regelmatig of deze voldoen aan de verwachtingen en doelstellingen van je bedrijf. Moet er toch iets aangepast worden? Met MplusKASSA is dit makkelijk aan te passen dankzij ons gebruiksvriendelijke beheersysteem.

Door deze stappen te volgen, kun je bestelkiosken succesvol implementeren in je bedrijf en profiteren van de vele voordelen die ze te bieden hebben. Wij adviseren je hier graag in!

Praktische toepassingen

Bestel kiosken hebben zich bewezen als waardevolle tools in verschillende sectoren, met tal van praktische toepassingen en succesverhalen die de voordelen benadrukken:

 • Fastfood restaurants: Je kent ze wel: de bestelzuilen in de McDonald's. Ook MplusKASSA-gebruiker FEBO werkt hier mee. Bestel kiosken in fastfoodrestaurants hebben de wachttijden aanzienlijk verminderd, waardoor klanten sneller en gemakkelijker hun bestellingen kunnen plaatsen en afhalen.
 • Winkels: Retailers gebruiken bestel kiosken om selfservice check-out-opties te bieden, waardoor klanten snel kunnen betalen zonder in de rij te hoeven staan.
 • Evenementen: Ziggo Dome en Carré maken er al gebruik van: onze bestelzuilen die samen met vele van onze andere systemen samenwerken om snelheid en efficiëntie te creëren. Tijdens het concert nog even snel een biertje bestellen zonder te veel te missen? Met onze bestelzuilen kan het.

Deze voorbeelden uit de praktijk tonen aan hoe bestel kiosken hebben bijgedragen aan verbeterde operationele efficiëntie, verhoogde klanttevredenheid en zelfs verhoogde omzet voor bedrijven opleveren die ze hebben geïmplementeerd. Deze praktische toepassingen en succesverhalen illustreren de veelzijdigheid en effectiviteit van bestelkiosken in uiteenlopende bedrijfsomgevingen.

Ons aanbod

De Mate Kiosk is ideaal voor bedrijven die streven naar een naadloze bestel ervaring en minimale miscommunicatie tussen klant en bedrijf. Met een intuïtieve gebruikersinterface kunnen klanten gemakkelijk hun bestellingen plaatsen en aanpassingen maken, waardoor fouten worden geminimaliseerd en de algehele efficiëntie wordt verbeterd.

De Buddy Counter Kiosk is ontworpen voor bedrijven met beperkte ruimte op de toonbank. Deze compacte bestelzuil integreert naadloos met de bestaande balie en biedt gasten een snelle en efficiënte manier om hun bestellingen te plaatsen en af te rekenen, zonder extra ruimte in beslag te nemen.

Voor bedrijven die streven naar maximale flexibiliteit, is de Buddy Freestanding Kiosk de ideale oplossing. Deze vrijstaande bestelzuil kan worden geplaatst op strategische locaties in de winkel of restaurant, waardoor gasten op hun gemak kunnen bestellen zonder de noodzaak van een vaste balie.

Alle drie de bestelzuilen van MplusKASSA bieden geavanceerde functies zoals upselling mogelijkheden en naadloze integratie met het POS-systeem, waardoor bedrijven hun omzet kunnen verhogen en de algehele klanttevredenheid naar een hoger niveau tillen. Met verschillende opties beschikbaar, kunnen bedrijven de bestelzuil kiezen die het beste past bij hun specifieke behoeften en bedrijfsvoering.

Het implementeren van een kiosk in je bedrijf is een strategische zet die een scala aan voordelen met zich meebrengt. Van het verminderen van wachttijden tot het verbeteren van de algehele klantervaring, een kiosk biedt een efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing voor moderne bedrijven.

Door een kiosk te gebruiken, kun je niet alleen de operationele efficiëntie verhogen en kosten besparen, maar ook de tevredenheid van je klanten vergroten. Met geavanceerde functies zoals intuïtieve touchscreen-interfaces en geautomatiseerde betalingsopties, bieden bestelkiosken een naadloze en gemakkelijke manier voor klanten om hun bestellingen te plaatsen en af te rekenen.

Bovendien laten praktische toepassingen en succesverhalen zien hoe bestel kiosken hebben bijgedragen aan verbeterde bedrijfsprestaties en een hoger niveau klanttevredenheid in verschillende sectoren.

Nieuwsgierig geworden naar het aanbod van MplusKASSA en wil je beginnen met het implementeren van een bestel kiosk binnen jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag in het kiezen van de bestelzuil die binnen jouw bedrijf past.

Stel zelf je ideale kassa samen