Over ons
Onze producten
Branches
Stel zelf samen
API
Gratis proberen
Zoeken

Kassa hygiëne: tips voor hoe je jouw kassasysteem kan schoonmaken

Kassa hygiëne: tips voor hoe je jouw kassasysteem kan schoonmaken

Hygiëne, nu belangrijker dan ooit! We proberen namelijk zo goed mogelijk voor elkaar en onszelf te zorgen tijdens het coronavirus. Maar hoe houd je het kassasysteem nou goed schoon? We leggen het uit in 3 simpele stappen. 

1. Lijkt simpel, maar het wordt toch vaak vergeten: zet het kassasysteem eerst uit voor je het gaat schoonmaken. Als je met een doek over het touchscreen gaat wrijven, kan dit namelijk gevolgen hebben. Een veel voorkomend probleem is dat de kassa daarna niet reageert of vastloopt. 

2. Gebruik een doekje, een beetje water en eventueel wat (desinfecterend) schoonmaakmiddel speciaal voor glas en oppervlakten. Wat vooral belangrijk is: maak het scherm niet te nat! Dus gebruik niet te veel water want dit is niet goed voor het touchscreen en het hele kassasysteem. 

3. Droog de kassa, en vooral het touchscreen, goed na. Om vlekken en strepen te voorkomen kun je daarna het scherm nog oppoetsen met een schone, droge microvezeldoek. 

Tot slot nog een paar extra tips:
- Maak het pinapparaat na iedere betaling schoon.
- Vergeet ook ander apparatuur niet, zoals een scanner en de bonprinter.
- Zet genoeg desinfecterende gel neer voor de medewerkers die werken met de kassa, en voor de klant bij het pinapparaat.
- Hou ook 1,5 meter afstand van elkaar bij het kassasysteem. Dit is normaal gesproken een plek waar je dichterbij elkaar staat. Afstand houden, kun je doen door het pinapparaat wat verder van de kassa te plaatsen of er een plexiglas scherm tussen te zetten.

Stel zelf je ideale kassa samen