Over ons
Onze producten
Branches
Stel zelf samen
API
Gratis proberen
Zoeken
Meer beleving en gemak met retailtech

Retailers staan voor de uitdaging om klanten meer beleving en gemak te bieden in een snel veranderende markt. In deze blog ontdekken we hoe retailtech - zoals kunstmatige intelligentie en virtual reality - fysieke winkels transformeren. Lees mee hoe continue innovatie en digitalisering niet alleen de winkelervaring verbeteren, maar ook zorgen voor efficiënt voorraadbeheer en klantinteractie.

Wat is retailtech?

Retailtech vormt de spil van een vernieuwde winkelervaring, met een breed scala aan geavanceerde technologieën die zowel fysieke winkels als online kanalen verbeteren. Door te investeren in retailtech kun je niet alleen de interactie met consumenten verbeteren, maar ook je omzet verhogen.

Augmented Reality en Virtual Reality bieden klanten een boeiende en interactieve winkelervaring. Met AR kunnen ze producten virtueel uitproberen, zoals kleding passen of meubels plaatsen in hun huis. VR daarentegen biedt een interessante ervaring waarbij klanten door een virtuele winkel kunnen wandelen en producten in 3D kunnen bekijken.

Kunstmatige intelligentie speelt ook een centrale rol in retailtech, waarbij AI gepersonaliseerde aanbevelingen doet op basis van klantgedrag en eerdere aankopen. Dit verhoogt niet alleen de klanttevredenheid, maar optimaliseert ook het voorraadbeheer door nauwkeurig te voorspellen welke producten je moet inkopen. Door te investeren in retailtech, verbeter je niet alleen de retail beleving en het gemak in je winkel, maar zet je ook een belangrijke stap vooruit ten opzichte van je concurrenten in de retailsector.

Verbeterde beleving met retailtech

Kunstmatige intelligentie helpt bij het personaliseren van de winkelervaring. AI-analysetools kunnen je helpen om klantgegevens te begrijpen en te gebruiken om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen. Dit leidt tot hogere klanttevredenheid en meer omzet. AI kan ook in samenwerking met onze kassasystemen worden ingezet voor efficiënt voorraadbeheer, waardoor je altijd de juiste producten op voorraad hebt. Dit vermindert het risico op out-of-stock situaties en verhoogt de klanttevredenheid.

Geavanceerd kassasysteem

De kassasystemen van MplusKASSA versnellen het afrekenproces en verminderen wachttijden. Dit zorgt voor een soepelere en prettigere winkelervaring voor je klanten. Daarnaast bieden onze systemen uitgebreide functionaliteiten zoals koppelingen met webshops en loyaliteitsplatformen. Dit bespaart tijd en optimaliseert je bedrijfsvoering. Door deze technologieën te koppelen en implementeren, kun je de winkel ervaring in je fysieke winkel optimaliseren en je klanten een unieke en gepersonaliseerde beleving bieden.

Implementatie van retailtech

Het succesvol integreren van retailtech in je winkel heeft een goede planning en strategie nodig. Door slim gebruik te maken van technologieën kun je niet alleen de winkel ervaring verbeteren, maar ook je operationele processen optimaliseren. Hieronder geven we je een aantal tips die jouw bedrijf kunnen helpen met het inzetten van de nieuwste retailtech:

Investeren in nieuwe technologieën

Het is erg belangrijk om te investeren in technologieën die aansluiten bij de behoeften van jouw winkel en klanten. Denk hierbij aan geavanceerde kassasystemen en software voor voorraadbeheer. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en te zoeken naar innovatieve oplossingen die waarde toevoegen aan jouw winkel en klanten.

Samenwerking met experts

Werk nauw samen met technologische experts om de beste oplossingen te vinden en te implementeren. Een goede samenwerking zorgt voor een vlotte implementatie en integratie van technologieën. Kies voor technologieën die niet alleen de winkelervaring verbeteren, maar ook bijdragen aan duurzaamheid. Denk aan energiezuinige hardware en softwareoplossingen die de ecologische voetafdruk van je winkel verminderen.

Implementatieplan en training

Stel een gedetailleerd implementatieplan op waarin staat welke nieuwe technologieën je wilt gaan gebruiken. Zorg er ook voor dat je personeel goed getraind is in het gebruik van de nieuwe technologieën. Door te investeren in retailtech en zorgvuldig te plannen hoe je deze technologieën implementeert en gebruikt, kun je niet alleen de winkel ervaring voor je klanten verbeteren, maar ook je operationele efficiëntie verhogen. Zo blijf je niet alleen concurrentie voor, maar bouw je ook aan een toekomstbestendige retailstrategie.

Voorbeelden uit de praktijk

Maar wat zijn nou goede en concrete implementaties? Het is maar net waar jij als bedrijf op wil focussen. Gaat het bijvoorbeeld om de bewustwordingsfase van de klant, de overwegingsfase of de aankoopfase? Hieronder delen wij twee mooie voorbeelden uit de praktijk die inspelen op de laatste retailtech:

Digitale schapkaarten

Met de digitale schapkaarten maak je winkelen nog gemakkelijker en aantrekkelijker voor je klanten. Deze innovatieve schapkaarten tonen altijd de actuele prijzen en lopende acties direct bij elk product. Hierdoor weten je klanten meteen wat een product kost en of er speciale aanbiedingen zijn, zonder dat ze hoeven te zoeken of te vragen.

Digitale schermen met product verhalen

In een reguliere winkel kunnen digitale schermen zoals bestelkiosken worden gebruikt om product verhalen te delen en klanten te informeren over de achtergrond van de producten die ze kopen. Bijvoorbeeld, in een kledingwinkel kunnen kiosken worden geplaatst bij specifieke kledingrekken, waarop informatie wordt getoond over het gebruikte materiaal, de ontwerper of de inspiratie achter de collectie.

 

Nu je hebt gelezen hoe innovatieve retail technologieën de winkelervaring kunnen veranderen en de interactie met klanten kunnen verbeteren, wil je natuurlijk ook weten hoe je deze technologieën kunt integreren in jouw winkel. Bij MplusKASSA begrijpen we de behoeften van moderne retailers en bieden we geavanceerde kassasystemen die naadloos aansluiten op jouw winkelomgeving.

Onze kassa software integreert moeiteloos met andere retail technologie, zoals bestelzuilen met product verhalen en geavanceerde systemen en koppelingen zoals voorraadbeheer. Zo verbeter je niet alleen de operationele efficiëntie van je winkel, maar verhoog je ook de klanttevredenheid en bied je een unieke winkelervaring die klanten steeds opnieuw aantrekt. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden van MplusKASSA en laat je winkel groeien met de kracht van retail technologie!

Stel zelf je ideale kassa samen