Over ons
Onze producten
Branches
Stel zelf samen
API
Gratis proberen
Zoeken
Retail blog #3: Blurring

Blurring: neem branches op de schop

Blurring is een goed voorbeeld van flexibiliteit die is ontstaan uit de behoefte van de consument. De manier van leven verandert en dus ook de manier van consumeren. Waar, wanneer, wat en hoe: de consument bepaalt het lekker zelf. Er wordt moeiteloos geschakeld tussen werk en vrije tijd of haast en ontspannen. Voor de consument vervagen de grenzen en de retailer kan hier in mee bewegen.

De plus van combineren
Door het combineren van meerdere bedrijfsconcepten kun je beter inspelen op de behoefte van de klant. De voordelen voor de klant zijn de verrijkte beleving en het gemak. Voor de retailer zelf is de groei in bestedingsbedrag een groot pluspunt. Wanneer er meer te beleven is in jouw winkel verleid je de klant om langer te blijven. De verblijfsduur heeft weer een positief effect op de omzet. Hoe langer de klant blijft, hoe meer hij besteedt (Van Tellingen et al., 2018).

Blurring werkt voor het pretpark én de bakker op de hoek
Of iedere retailer nou moet beginnen met blurring? Nee, zeker niet als het niet bij jou en de doelgroep past. Duik eerst in het hoofd van de doelgroep. Zijn dit vrouwen die gaan winkelen met hun partner en daarom korter verblijven in de winkel? Dan kan een bar of coffee corner een goede match zijn. Of vallen er juist individualistische mannen binnen jouw doelgroep die gek zijn op originaliteit?  Dan kun je rechtstreeks vanuit de winkel een dienst aanbieden, denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde schoenen. Zo biedt blurring verrassende mogelijkheden. 

Dynamische kassasoftware
Dagelijks zien wij als kassaleverancier klanten die hier succesvol mee omgaan. Zo hielpen we eerder al pretparken en poppodia die alle facetten binnen één bedrijf combineren en overal MplusKASSA gebruiken. Maar we helpen ook de bakker op de hoek met het combineren van hun bakkerij met een lunchroom. In hokjes denken doen we dus niet meer, maar dan is het wel belangrijk dat de automatisering met je meebeweegt en daartoe in staat is. Met de meest flexibele en dynamische kassasoftware van MplusKASSA kan je elk hokje overstijgen en alle denkbare combinaties maken.

Stel zelf je ideale kassa samen